Υλικά:
1 1/2 κούπα χυμό λεμονιού
3/4 – 1 κούπα ζάχαρη
Φρέσκα φύλλα δυόσμου (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι αναμειγνύουμε μία κούπα νερό με την ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για ένα λεπτό. Αφήνουμε μετά το μείγμα μας να κρυώσει εντελώς. Σουρώνουμε τον χυμό του λεμονιού ώστε να μην υπάρχουν κουκούτσια και υπολείμματα. Σε μια μεγάλη κανάτα ανακατεύουμε τον χυμό του λεμονιού με το μείγμα της ζάχαρης και προσθέτουμε επτά κούπες κρύο νερό. Ανακατεύουμε ξανά και η λεμονάδα μας είναι έτοιμη να μπει στο ψυγείο μέχρι να δροσίσει για τα καλά. Σερβίρουμε με φρέσκα φυλλαράκια δυόσμου.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.