1/2 κεφάλι μπρόκολο
1 πατάτα
1 καρότο
1 κολοκυθάκι
1 αυγό
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 κουταλάκι σκόρδο ξερό τριμμένο
1 κουταλάκι κρεμμύδι ξερό τριμμένο
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας. Τρίβουμε στο χοντρό οβάλ του τρίφτη το καρότο, το κολοκυθάκι, την πατάτα και το μπρόκολο. Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα μπωλ, τους προσθέτουμε μισό κουταλάκι αλάτι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού. Αφήνουμε για 20-30 λεπτά τα λαχανικά μας να βγάλουν τα νερά τους. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε πετσέτα κουζίνας και τα στίβουμε-στραγγίζουμε καλά. Τοποθετούμε τα στεγνά λαχανικά σε μπωλ και τους προσθέτουμε την παρμεζάνα, την τριμμένη φρυγανιά, το πιπέρι, κρεμμύδι, σκόρδο, ελαιόλαδο, λίγο αλάτι ακόμη, και τέλος το αυγό και τα ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Σχηματίζουμε κύβους ή κυλίνδρους με τα λαχανικά και τα στρώνουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Τα ψήνουμε για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς. Μόλις πάρουν χρώμα γυρίζουμε τις κροκέτες λαχανικών και τις ψήνουμε για λίγη ακόμη ώρα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!