40 φύλλα για spring rolls
Μισό μέτριο λάχανο
1 λάχανο κινέζικο (ice berg)
4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης (κέρατα)
3 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
1 μεγάλη βρασμένη πατάτα
1 πράσο
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα (λαζαρίνα)
Αλάτι, πιπέρι
Μιάμ μιάμ… και σε ποιον δεν αρέσουν τα spring rolls… και υγιεινά και νόστιμα… Ξεκινάμε…
Κόβουμε τις πιπεριές μας σε στενόμακρες λεπτές λωριδούλες όπως επίσης και τα κρεμμύδια μας και τα σωτάρουμε σε ελάχιστο λάδι. Μόλις αρχίσουν να “μαραίνονται” ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα λαχανικά μας κομμένα κι αυτά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά το τηγάνι μας.
Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα γεμίζουμε με τη γέμιση και τότε σε κάθε ένα προσθέτουμε και από λίγη πατατούλα βραστή (αφού την έχουμε κόψει ωραία σε λωρίδες). Δίνει φοβερή γεύση στα ρολλάκια μας. Α…! να σας πω… όταν φτάνουμε στην άκρη κάθε φύλλου βάζουμε λίγο νεράκι για να κολλήσει και να μην μας ανοίξουν στο τηγάνισμα. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (πάντα ελαιόλαδο). Τα προσέχουμε μόλις ροδοκοκκινίσουν από τη μία μεριά, να τα γυρίσουμε από την άλλη.
Αν θέλετε τα σερβίρετε με γλυκόξινη σάλτσα…
Καλή επιτυχία…
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καμπέρου Βίκυ και την ευχαριστούμε πολύ.