65γρ. βούτυρο becel
175gr νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
100γρ. αλεύρι
3 αβγουλάκια
Υλικά για την κρέμα μας:
300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (Γιώτης)
1/2 φλυτζάνι κονιάκ
1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
Ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Κι αν θέλετε και σαντιγί (Βάρσος)
Είναι εύκολη συνταγή αρκεί να αγαπάτε τη μαγειρική και να μην είστε αφηρημένες. Δείξτε είτε στα φαγητά σας είτε στα γλυκά σας ότι τα φτιάχνετε με πολύ αγάπη και ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ!!!
Πάμε λοιπόν…
Αρχικά λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και μετά ρίχνουμε το νερό και το αφήνουμε όλο μαζί βούτυρο και νεράκι να πάρει μια βράση και μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη. Το αλεύρι πρέπει να προστεθεί όλο μαζί ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΙΓΟ ΛΙΓΟ. Συνεχίζουμε και χτυπάμε με το πιρούνι μας μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από την κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Μετά προσθέτουμε λίγο λίγο τα αβγά και θα αρχίσουμε να χτυπάμε πιο δυνατά. Η ζύμη μας είναι έτοιμη. Στη συνέχεια παίρνουμε ένα κουταλάκι και σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι κάνουμε μικρά μπαλάκια, για τα οποία μην αγχωθείτε αν δεν σας βγει στρόγγυλο το σχήμα. Όταν ψηθούν θα βγουν πολύ όμορφα.
Συνεχίζουμε για την γέμιση??? Πάμε…
Όπως αναφέρω, για την κρέμα θα χρειαστούμε 300γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Γιώτης, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, την ανακατεύουμε με μισό φλυτζάνι ΜΕΤΑΧΑ και με μισό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ. Όλα αυτά τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα. Ύστερα βάζουμε τα σου μας σε στρώση, σοκολάτα από πάνω και αφού τελειώσει η σοκολάτα παίρνουμε λίγη κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με ελάχιστη ζάχαρη άχνη και με τη μία δόση βανίλιας και αν θέλουμε γαρνίρουμε με σαντιγί. Αφού κρυώσει, μόνο σε θερμοκρασία δωματίου, δεν το βάζω ποτέ στο ψυγείο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Θα γλείφετε τα δαχτυλάκια σας…
Καλή προφιτερολοεπιτυχία…
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Καμπέρου Βίκυ, και την ευχαριστούμε πολύ.