350γρ. μοτσαρέλα κομμάτι (κίτρινη)
2-3 αυγά
1 1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
2 κουταλιές γάλα
1 κουταλάκι αποξηραμένα μυρωδικά
1 κουταλιά πάπρικα
Λίγο πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
Λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι
Θα μας διευκόλυνε πολύ να ζητήσουμε από το κατάστημα να μας κόψει κάθετα ανά 1 – 1 1/2 πόντο το μπλοκ του τυριού. Κόβουμε προσεκτικά το τυρί μας σε ραβδιά-μπαστουνάκια. Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά τα αυγά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τέλος το γάλα συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε καλά την τριμμένη φρυγανιά με τα μυρωδικά και την πάπρικα. Βουτάμε το κάθε μπαστούνι μοτσαρέλας στο αυγό, στη συνέχεια στη φρυγανιά, πάλι στο αυγό και ξανά στη φρυγανιά και βεβαιωνόμαστε πως είναι εντελώς παναρισμένα, σε κάθε σημείο τους καλυμμένα. Τα τηγανίζουμε λίγα λίγα για ένα λεπτό περίπου σε άφθονο λάδι (φριτέζα κατά προτίμηση) και τα αφήνουμε να στραγγίξουν την περίσσεια λαδιού σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Απολαμβάνουμε υπέροχα τυρένια μπαστουνάκια μοτσαρέλας.