Υλικά:
1 μάτσο σπαράγγια
1 κούπα αμύγδαλα τριμμένα + τριμμένη φρυγανιά
1/3 κούπας παρμεζάνα τριμμένη
2 αυγά
2 κουταλιές ρίγανη
1 κουταλιά ξερό σκόρδο τριμμένο
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το μείγμα με τα αμύγδαλα, την παρμεζάνα, τη ρίγανη, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα αυγά με ελάχιστο αλάτι και πιπέρι. Βουτάμε ένα ένα τα σπαράγγια στην αρχή στο αυγό και μετά στο μείγμα με τη φρυγανιά. Απλώνουμε τα σπαράγγια μέσα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και αλειμμένο με ελαιόλαδο. Ψήνουμε για μισή περίπου ώρα στους 220 βαθμούς.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.