1/2 κιλό φρέσκα σπαράγγια πράσινα
10 φέτες μπέικον
2 κρεμμύδια ξερά
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά ζάχαρη
2 κουταλιές ξύδι
Βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Κόβουμε το κάτω μέρος των σπαραγγιών και τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε καυτό νερό. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε ένα μπωλ με κρύο νερό και παγάκια, τα στραγγίζουμε απαλά και τα στεγνώνουμε. Τα χωρίζουμε σε δέκα “δεματάκια”. Πάνω στον πάγκο εργασίας μας απλώνουμε μια φέτα μπέικον και τυλίγουμε διαγώνια με αυτήν ένα δεματάκι με σπαράγγια και συνεχίζουμε έτσι. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τα βάζουμε προσεκτικά έτσι ώστε να είναι η άκρη του μπέικον πάνω στο ταψί. Ψήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας μέχρι να πάρει χρώμα το μπέικον. Αν χρειαστεί τα βάζουμε για λίγο στην πάνω πάνω θέση του φούρνου. Εντωμεταξύ σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα κρεμμύδια κομμένα σε μέτριους κύβους και τα τσιγαρίζουμε με λίγο αλάτι μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Προσθέτουμε και το σκόρδο πολτοποιημένο και τσιγαρίζουμε για δύο λεπτά ακόμα. Βάζουμε και το ξύδι, την ζάχαρη και σιγοβράζουμε τη σάλτσα μας μέχρι να καραμελώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και με ένα κουτάλι ρίχνουμε σάλτσα πάνω στα σπαράγγια μας που έχουμε σερβίρει σε πιάτα.