1 πακέτο (500γρ.) σπαγγέτι ολικής άλεσης
250γρ. μανιτάρια λευκά στον ατμό
10 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
Λίγο φρέσκο βασιλικό
Άσπρο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε και βάζουμε τα μανιτάρια μας στον ατμομάγειρα για μισή ώρα. Όταν μαγειρευτούν τα κόβουμε σε παχιούτσικες ροδέλες. Βράζουμε τα σπαγγέτι ολικής άλεσης σε μπόλικο νερό, για 12 λεπτά της ώρας ακριβώς και τα σουρώνουμε. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Όταν ετοιμαστούν και τα τρία βασικά υλικά μας, βάζουμε ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να κάψει. Τσιγαρίζουμε σε αυτό καλά το σκόρδο μας. Κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα σπαγγέτι ολικής αλέσεως και τα φέρνουμε τρεις τέσσερις βόλτες για να ανακατευτούν καλά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας τα με άσπρο πιπέρι, λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και βάζοντας ένα δύο φύλλα βασιλικού στην κορυφή τους.