1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
1 κιλό καθαρισμένο σπανάκι
250-300γρ. τυρί φέτα
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
1 σακουλάκι κουκουνάρι
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι κόλιανδρο
1 κουταλάκι κύμινο
Ξύσμα λεμονιού
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Πλένουμε το σπανάκι και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα να βράσει και να μαραθεί για δέκα περίπου λεπτά. Το βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι και το πιέζουμε ελαφρά να χάσει μεγάλο μέρος από τα υγρά του. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το κουκουνάρι να πάρει λίγο χρώμα και το αποσύρουμε. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια προσθέτοντας το κύμινο, το κόλιανδρο και την κανέλα μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε και το κουκουνάρι. Ψιλοκόβουμε και το σπανάκι και το προσθέτουμε κι αυτό μαζί με τη φέτα ανακατεύοντας. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανάλογα με το γούστο μας. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και απλώνουμε μέσα του ένα ένα τα μισά φύλλα κρούστας αλείφοντάς τα με ελαιόλαδο. Απλώνουμε μέσα τη γέμιση του σπανακιού και την στρώνουμε να γίνει ισόπαχη. Σκεπάζουμε με ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα καθώς και το πάνω μέρος του τελευταίου φύλλου. Χαράζουμε την πίτα μας με ένα κοφτερό μαχαίρι και την ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας περίπου μέχρι να πάρει χρώμα. Αφήνουμε την σπέσιαλ σπανακοτυρόπιτά μας να σταθεί για δέκα λεπτά, την πασπαλίζουμε με λωρίδες ξύσματος από το λεμόνι και την σερβίρουμε.