1 πακέτο φύλλο (Ζύμη της γιαγιάς – Κανάκη)
2 κιλά σπανάκι κατεψυγμένο
2 ματσάκια άνηθο
2 πράσα
1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
2 αυγά
250γρ. φέτα
Κανέλα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο τα πράσα (κομμένα σε ροδέλες) και τα σπανάκι. Όταν βγάλει τα υγρά του το σπανάκι προσθέτουμε μέτρια κομμένα τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια, μπόλικη κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Ρυθμίζουμε τη φωτιά στο μέτριο και τα αφήνουμε, ανακατεύοντας που και που, να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Αφήνουμε τη γέμιση της σπανακοτυρόπιτας να κρυώσει και προσθέτουμε τα αυγά, τη φέτα θρυμματισμένη ανακατεύοντας καλά. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο και βάζουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Βάζουμε τη γέμιση και τη στρώνουμε ισόπαχα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα αλείφοντας τα ενδιάμεσα με ελαιόλαδο. Αλείφουμε πολύ καλά με ελαιόλαδο την επιφάνεια της σπανακοτυρόπιτας μας. Χαράζουμε τη πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοψηθεί.