Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας για πίτες
1 κιλό (τουλάχιστον) σπανακόρυζο που μας περίσσεψε
2 αυγά
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά με το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέσα στο σπανακόρυζο που μας έχει μείνει. Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα αλείφοντας τα ανάμεσα με λίγο ελαιόλαδο. Στρώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση για τη σπανακορυζόπιτα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας τα ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας μας καλά με ελαιόλαδο και χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.