1 1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο
3 κρεμμύδια ξερά
1 κούπα ρύζι καρολίνα
Λίγο άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε καλά το σπανάκι και το πλένουμε σε μια μεγάλη λεκάνη. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τον άνηθο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια κόβουμε πάνω από την κατσαρόλα το σπανάκι σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε τον άνηθο, λίγο ακόμη ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και 2 κούπες νερό και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Στη συνέχεια με ένα κουτάλι δημιουργούμε ένα κρατήρα στο κέντρο της κατσαρόλας και μέσα σε αυτόν ρίχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράσει και προσθέτουμε λίγο νερό αν αυτό χρειαστεί. Το φαγητό μας είναι έτοιμο όταν το ρύζι έχει φουσκώσει εντελώς. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό ώστε να είναι ευπαρουσίαστο όταν το σερβίρουμε.