3 κιλά σπανάκι
250γρ. ρύζι νυχάκι
5-6 κρεμμύδια ξερά
2 κύβους λαχανικών
Αλάτι, πιπέρι
1 πασάτα ντομάτα
Ελαιόλαδο
Καθαρίζω τα σπανάκια και τα πλένω καλά. Τα κόβω σε κομμάτια. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζω ελαιόλαδο (200γρ.) και μέσα τσιγαρίζω ελαφρά τα κρεμμύδια. Προσθέτω τα σπανάκια και τα αφήνω να βράσουν για μισή ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια ανεβάζω την φωτιά και προσθέτω τους κύβους νοστιμιάς, λίγο αλάτι και πιπέρι, το ρύζι, την πασάτα ντομάτας και το ανάλογο ζεστό νερό (περίπου μισό λίτρο -ανάλογα με τα υγρά που έχει ήδη η κατσαρόλα μου). Τα αφήνω να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει και το ρύζι. Το σπανακόρυζο είναι έτοιμο με αυτή την εύκολη και γευστική συνταγή.