1/2 κιλό σπανάκι
2 ματσάκια (ή 1/2 κιλό) παπαρούνα
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
Χυμό 1 1/2 λεμονιού
Λίγο άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο (αφού τα έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια). Κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα χόρτα και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το αλατοπίπερο. Βάζουμε νερό, το χυμό λεμονιού και το ρύζι. Τα αφήνουμε να βράσουν και μόλις γίνει το ρύζι, ψιλοκόβουμε τον άνηθο και το σπανακόρυζο μας είναι έτοιμο. Καλή σας όρεξη!
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Χριστίνα Κ. και την ευχαριστούμε πολύ.