Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 κιλό σπανάκι
300γρ. ρύζι
3-4 ντομάτες
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι άνηθο
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Ζωμό λαχανικών όσο πάρει
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σε αυτό -όταν ζεσταθεί λίγο- προσθέτουμε το σπανάκι μας και το ανακατεύουμε αφήνοντάς το μέχρι να μαραθεί. Κατόπιν βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε απαλά. Όταν μαραθούν και τα κρεμμύδια μας, βάζουμε το ρύζι μας, το “γυρίζουμε” μια δυο φορές και ρίχνοντας σταδιακά ζωμό βράζουμε το ρυζάκι μας. Αλάτι, πιπέρι, άνηθο και ντοματούλα προσθέτουμε στη συνέχεια, ανακατεύοντας προσεκτικά. Σειρά έχει να μπει στην κατσαρόλα μας -λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό μας- ο χυμός πορτοκαλιού. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και το σκορδάτο και μυρωδάτο σπανακόρυζό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε!
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!