Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
500γρ. σπανάκι
300γρ. ρύζι νυχάκι
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
Άνηθο
Λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το σπανάκι και ανάβουμε τη φωτιά. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια μας και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα μας. Μόλις μαλακώσουν τα σπανάκια, προσθέτουμε ελαιόλαδο για να τσιγαριστεί σπανάκι και κρεμμυδάκια, προσθέτοντας επίσης αλάτι και πιπέρι. Κατόπιν ρίχνουμε το ρύζι μας να καψαλιστεί λίγο και μετά ρίχνουμε καυτό νερό σταδιακά όπως κάνουμε για το ριζότο. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο και το ρύζι μας, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του, προσθέτοντας χυμό λεμονιού και άνηθο. Σερβίρουμε ρίχνοντας στο πιάτο μας λίγο ελαιόλαδο πάνω από το φαγητό μας.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο