1 1/2 κιλό σπανάκι
1/2 κιλό σέσκουλα
4 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 κιλό φέτα Καλαβρύτων
1/2 κιλό ανθότυρο
Άνηθο
2 πράσα μέτρια
2 κουταλιές τραχανά ή σιμιγδάλι ψιλό
4 κρεμμύδια
1 ποτήρι λάδι
Αλάτι, πιπέρι
1/4 κιλού κεφαλοτύρι
Υλικά για το φύλλο:
520γρ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
20γρ. λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
290γρ. νερό
Βάζουμε το νερό, το λάδι, το αλάτι σε ένα μπωλ και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένα μείγμα μαλακό. Εάν χρειασθεί βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Το αφήνουμε να φουσκώσει και φτιάχνουμε την γέμιση.
Βάζουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα σε ένα μπωλ (εφόσον τα έχουμε πλύνει) και τα τρίβουμε με αλάτι. Μετά προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα στο μπωλ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Όταν τελειώσουμε από τα υλικά έχει φουσκώσει και η ζύμη μας. Τότε ανοίγουμε τα φύλλα μας και βάζουμε σε ένα ταψί ένα ένα τα φύλλα και ανάμεσα λάδι. Έχοντας βάλει 3 φύλλα κάτω, μετά προσθέτουμε τα υλικά μας στο ταψί και στη συνέχεια βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα. Τέλος κόβουμε την πίτα και την ραντίζουμε με νερό και λάδι.
Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας 10′ και βάζουμε μέσα την πίτα για 1 ώρα και 15′ στους 180 βαθμούς. Καλή επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Εύα, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!