1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο καθαρισμένο
2 πράσα
7 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι άνηθο
3 κούπες αλεύρι από καλαμπόκι (καλαμποκάλευρο)
Λίγο τσίλι σε σκόνη
Πιπέρι
Πιπέρι καγιέν
Κανέλα
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Αν το σπανάκι μας είναι φρέσκο το πλένουμε (αφού το έχουμε καθαρίσει) και το ψιλοκόβουμε. Αν είναι κατεψυγμένο βγάζουμε την σακούλα από την κατάψυξη στην συντήρηση τουλάχιστον τρεις ώρες πριν ξεκινήσουμε το μαγείρεμα. Πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες (κόβουμε και το τρυφερό μέρος των φύλλων τους, όχι μόνο το λευκό τμήμα). Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε και τον άνηθο μας.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και την βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Εκεί τσιγαρίζουμε το σκόρδο και κατόπιν τα πράσα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τα μπαχαρικά μας (σε ποσότητες ανάλογες του γούστου μας) και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο της ώρας με την κατσαρόλα ανοικτή και ανακατεύοντας σε τακτικά διαστήματα. Αμέσως μετά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά. Ρίχνουμε μέσα το καλαμποκάλευρο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε όσο καυτό νερό χρειάζεται έτσι ώστε να πάρουμε ένα μείγμα που πλάθεται εύκολα. Πλάθουμε με το μείγμα τους σπανακοκεφτέδες μας, και τους ψήνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί για μισή ώρα περίπου στους 200 βαθμούς Κελσίου. Οι ποσότητες που αναφέραμε μας φτιάχνουν περίπου 50 σπανακοκεφτέδες στο μέγεθος μικρού προς μέτριου στρογγυλού κουραμπιέ.
Καλή επιτυχία!