1 κιλό σπανάκι
6 σκελίδες σκόρδο
Λίγη φρέσκια ρίζα τζίντζερ (πιπερόριζα)
Ξύδι
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε το σπανάκι μας σε νερό που έχουμε προσθέσει λίγο αλάτι. Ενόσω το σπανάκι μας βράζει, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το τζίντζερ (προσοχή στην ποσότητα του τζίντζερ γιατί έχει πολύ έντονη και καυτερή γεύση). Μόλις βράσει το σπανάκι μας το βάζουμε σε μια σαλατιέρα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ, καθώς και λαδόξυδο ανάλογα με τα γούστα μας. Ανακατεύουμε την σαλάτα μας με απαλές κινήσεις και σερβίρουμε. Εναλλακτικά -για να είμαστε και πιο κοντά στα must της υγιεινής διατροφής- μπορούμε το σπανάκι μας να το μαγειρέψουμε στον ατμό.