500γρ. σπαγγέτι
200γρ. κρέμα γάλακτος
250γρ. γαρίδες καθαρισμένες
1 σφηνάκι βότκα
Ελαιόλαδο
Κεφαλογραβιέρα Κρήτης
Αλάτι – πιπέρι καγιέν
1 κρεμμύδι ξερό
Φυλλαράκια φρέσκιας μέντας για το στολισμό του πιάτου
Εύκολο αλλά νοστιμότατο πιάτο… καλοκαιρινό! Βράζουμε τα μακαρόνια και τα διατηρούμε ζεστά. Για την σάλτσα σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο σ’ ένα τηγάνι. Όταν ροδίσει προσθέτουμε τις γαρίδες και σβήνουμε με την βότκα. Αφήνουμε να εξατμιστούν εντελώς, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει καλά. Την βγάζουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Βιβή Καλαϊτζάκη και την ευχαριστούμε πολύ.
Γνωρίστε την ταβέρνα της Βιβής, «Βεγγέρα», κάνοντας κλικεδώ!