1 κιλό μοσχαράκι ψαχνό (π.χ. σπάλα)
1 πακέτο σπαγγέτι (500γρ.)
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί ημίγλυκο
1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ξύδι κόκκινο
1 κουταλάκι sumac
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Πλένουμε καλά το κρέας μας, το κόβουμε σε σχετικά μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε ένα μπωλ μαζί με το ξύδι. Ανακατεύουμε καλά, να βραχεί καλά το μοσχαράκι μας από το ξύδι και τοποθετούμε το μπωλ στο ψυγείο για μία ώρα. Αφού μαριναριστεί το μοσχάρι το βγάζουμε από το ψυγείο και το ξεπλένουμε ελαφρά. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο να κάψει, ανεβάζοντας την δύναμη του ματιού της κουζίνας μας στο μέγιστο. Μόλις αρχίσει να τσιτσιρίζει, ρίχνουμε με προσοχή το κρέας μας και ανακατεύοντας συνεχώς το σωτάρουμε καλά από όλες του τις πλευρές. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας (sumac, αλάτι και πιπέρι) και βάζουμε στον βραστήρα να βράσουν 200ml νερό. Κατεβάζουμε το μάτι στο μισό της δύναμης του και προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο μας (ψιλοκομμένα) καθώς και το κρασάκι. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και το καυτό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το μοσχαράκι μας να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσει. Που και που του ρίχνουμε καμιά ματιά-ανακάτεμα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι.
Βράζουμε τα σπαγγέτι μας σε αλατισμένο νερό. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι, τοποθετώντας από πάνω μερικά κομμάτια κρέατος και περιχύνοντας με τον ζωμό που έχει η κατσαρόλα μας. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με τυράκι τριμμένο… όσο να ‘ναι προσθέτει! Καλή σας όρεξη!