1 κιλό σπαγγέτι
2 κρεμμύδια ξερά
2 κρεμμύδια φρέσκα
20 κουμ κουάτ
2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
1 κουτάλι της σούπας ζάχαρη μαύρη
1 ποτήρι κρασί κόκκινο γλυκό
10 ντοματάκια τσέρι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Σαφράν
Ετοιμάζω τη σος ως εξής: Σε ένα τηγάνι ρίχνω το λάδι μέχρι να ζεσταθεί και ρίχνω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια ξερά και φρέσκα. Έπειτα τα αφήνω να μαραθούν και βάζω τη ζάχαρη για να τα καραμελώσω. Έπειτα παίρνω τα μισά κουμ κουάτ τους βγάζω το χυμό και τα ψιλοκόβω. Στη συνέχεια βάζω τη σόγια σος, αλάτι, πιπέρι. Τα αφήνω να βράσουν για να ελαττωθούν τα υγρά τους. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζω λίγο λάδι να κάψει μετά ρίχνω τα ντοματάκια, τα μαραίνω και ρίχνω το κρασί και το σαφράν, όπως και λίγο αλάτι.
Πάνω στα βρασμένα al dente μακαρόνια βάζω τη σος με τα κουμ κουάτ, γύρω γύρω του πιάτου βάζω τα ντοματάκια και γαρνίρω με τα φρέσκα κουμ κουάτ.
Καλή σας όρεξη.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Βαρβάρα Ταβλαρίδου, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!