1/2 κιλό μοσχάρι
2 μήλα
2 πατάτες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
2 κουταλιές κρασί
2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές βούτυρο
Κόβουμε το κρέας σε κύβους δύο εκατοστών. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε τα μήλα και τις πατάτες και τα κόβουμε κάθετα στα τέσσερα και στη συνέχεια οριζόντια στα δύο έτσι ώστε να έχουμε οκτώ κομμάτια μήλου και οκτώ πατάτας. Παίρνουμε τα ξύλινα καλαμάκια (θα χρειαστούμε 8 ) και ξεκινάμε περνώντας ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι μήλο, ένα κρέας, μια πατάτα, ένα κρέας. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα κρεμμύδια για 4 λεπτά στη συνέχεια τα αφαιρούμε. Βάζουμε τα σουβλάκια και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές για δέκα λεπτά. Μόλις γίνουν φροντίζουμε να τα κρατήσουμε ζεστά. Βάζουμε ξανά τα κρεμμύδια στο τηγάνι και προσθέτουμε το κρασί. Μετά από δύο λεπτά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα σουβλάκια μας περιχύνοντάς τα με την σάλτσα. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με ρύζι.