1 μπούτι αρνίσιο
2 λεμόνια
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Πιπεριές πράσινες ή διάφορα χρώματα (πορτοκαλί, κόκκινο, κίτρινο)
2 κρεμμύδια (προαιρετικά)
Λίγη ρίγανη
Αλάτι πιπέρι
Καλαμάκια για σουβλάκια
Ζητάμε από το χασάπη μας να ξεκοκαλίσει το μπούτι. Τα κόκαλα τα φυλάμε για να φτιάξουμε άλλη φορά μια νόστιμη σούπα. Κόβουμε το κρέας σε ομοιόμορφα κομμάτια μεγέθους περίπου μισού αντίχειρα. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να σταθούν για περίπου μισή ώρα. Σε ένα βαζάκι που να κλείνει καλά χτυπάμε (σαν νες καφέ) το λάδι, το χυμό λεμονιού και τη ρίγανη. Κόβουμε τις πιπεριές σε τετράγωνα κομμάτια μεγέθους όσο και τα κομμάτια του κρέατος. Περνάμε στα ξύλινα καλαμάκια εναλλάξ ένα κομμάτι κρέας, ένα κομμάτι πιπεριά. Αν έχουμε επιλέξει να χρησιμοποιήσουμε και κρεμμύδι, του βγάζουμε τις στρώσεις και τις κόβουμε όπως τις πιπεριές. Αυτές τις στρώσεις τις περνάμε εναλλάξ όπως και με το κρέας και την πιπεριά. Ψήνουμε τα σουβλάκια μας στη σχάρα, σε μέτρια φωτιά αλείφοντάς τα σε τακτά χρονικά διαστήματα με το λαδολέμονο.