300γρ. αλεύρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι τσαγιού περίπου χλιαρό νερό
Υλικά για την γέμιση:
3 αυγά
1 φλυτζ. τσ. γάλα
200γρ. φέτα
1 φλυτζ. τσ. μάραθο (καλά γεμάτο ζουπηγμένο)
Πιπέρι – μοσχοκάρυδο – ρίγανη
3 κουτ. σούπας σουσάμι
Ζύμη:
Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, ρίχνουμε το λάδι και το τρίβουμε. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά – σιγά το νερό (όσο πάρει) ζυμώνοντας. Αφού το ζυμώσουμε το χωρίζουμε σε 7 μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν. Θα χρησιμοποιήσουμε 2 φύλλα για κάτω, 2 φύλλα για πάνω και 3 φύλλα για ενδιάμεσα.
Έτσι ετοιμάζουμε την γέμιση:
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα 3 αυγά, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε την φέτα τριμμένη (με το χέρι), το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι με την ρίγανη. Έχουμε ξεπλύνει και ψιλοκόψει τον μάραθο και τον έχουμε χωριστά σε ένα μπωλάκι.
Σύνθεση:
Παίρνουμε ένα φλυτζάνι με λάδι και πινέλο για το λάδωμα των φύλλων. Ξεκινάμε με το ταψί μας το οποίο λαδώνουμε καλά και ρίχνουμε πασπαλίζοντας το μισό σουσάμι. Ανοίγουμε το πρώτο φύλλο και το απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί μας ώστε να καλύπτονται και τα πλαϊνά. Αφού το λαδώσουμε επαναλαμβάνουμε και με το δεύτερο φύλλο. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε σκορπιστά το 1/4 της γέμισης από πάνω ρίχνουμε και 1/4 μάραθο. Συνεχίζουμε με το 3ο φύλλο βάζοντας πάλι γέμιση και μάραθο. Το ίδιο κάνουμε με το 4ο και 5ο φύλλο, πάντα λαδώνοντας τα φύλλα. Σκεπάζουμε με τα τελευταία 2 φύλλα από πάνω. Μετά το λάδωμα ραντίζουμε με νερό και ρίχνουμε το υπόλοιπο σουσάμι. Χαράζουμε και το ψήνουμε σε 180 – 200 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο για 40′-50′ λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ και ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!
Την συνταγή αυτή καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε τα blog του Ορφέα: «ΤΟΥΙΤΥ» και Ααα!!! να μία Τρελή κι αδέσποτη !!!!