Υλικά:
1 κιλό σουπιές κατεψυγμένες
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι λάδι
1/2 λεμόνι
Λίγη ρίγανη
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη σουπιά σε ελάχιστο νερό (γιατί βγάζει και η σουπιά υγρά) για 1/2 έως 3/4 της ώρας (ανάλογα με το μέγεθος). Όταν βράσει, την βγάζουμε από την κατσαρόλα και την κόβουμε σε κομματάκια. Σε ένα σέικερ χτυπάμε το λάδι, το χυμό του λεμονιού και τη μουστάρδα μέχρι να γίνουν μια ομοιόμορφη σάλτσα. Σε μια βαθιά πιατέλα βάζουμε τη σουπιά και από πάνω περιχύνουμε με λίγο ζουμάκι από αυτό που έβρασε η σουπιά και τέλος προσθέτουμε τη σάλτσα και λίγη ρίγανη.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.