2 κιλά σουπιές
1 μάτσο τσουκνίδες
1 1/2 κιλό σπανάκι
1 κιλό παπαρούνες
3 μεγάλα κρεμμύδια
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλυτζανάκι μαυροδάφνη (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τα χορταρικά μας και τις σουπιές. Στην χύτρα ταχύτητος βράζουμε με ένα ποτηράκι νερό της σουπιές για 15 λεπτά.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα μέχρι να χρυσίσουν. Ρίχνουμε και τα χορταράκια μας, από τις τσουκνίδες τις τρυφερές κορφούλες και όλα τα φύλλα. Με παρθένο ελαιόλαδο τα τσιγαρίζουμε για 5-10 λεπτά. Αμέσως μετά τα ρίχνουμε στην χύτρα, που έχουμε ήδη ανοίξει, που περιέχει τις σουπιές που έχουν ήδη μαλακώσει. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 με 20 λεπτά. Νεράκι δεν θα χρειασθεί να προσθέσουμε γιατί βγάζουν τα χορταράκια. Εάν δείτε ότι δεν βράσαν και κολούν, προσθέτουμε μισό ποτηράκι νερού. Προς το τέλος του βρασμού εάν θέλουμε προσθέτουμε 1 φλυτζανάκι μαυροδάφνη.
Καλό θα είναι όλα τα υλικά μας που θα τα πάρουμε από αγρότες στην λαϊκή και ψαράδες να είναι φρέσκα.
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Παρασκευή, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!