1 κιλό σουπιές κατεψυγμένες
2 κιλά σπανάκι
1 μικρό πελτεδάκι
4 κρεμμύδια
1 ματσάκι άνηθο
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Ξεπαγώνουμε και πλένουμε καλά τις σουπιές. Τις κόβουμε σε μέτρια τετράγωνα κομματάκια. Πλένουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τον άνηθο. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τη σουπιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου αποκτήσουν ένα ροδαλό χρώμα. Ρίχνουμε τον άνηθο και τον πελτέ. Προσθέτουμε λίγο νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για πέντε λεπτά. Τέλος προσθέτουμε το σπανάκι, το αλάτι, το πιπέρι και λίγο ακόμη νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Την φωτογραφία που συνοδεύει την συνταγή μας έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας. Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!