Υλικά:
1 κιλό σουπιές
1 κιλό σπανάκι
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι. Κόβουμε τις σουπιές σε κομμάτια και τις τοποθετούμε σε μια γάστρα ανακατεύοντάς τες με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε τις σουπιές, σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε για μία περίπου ώρα στους 175 βαθμούς. Στη συνέχεια ανοίγουμε τη γάστρα και ρίχνουμε μέσα το σπανάκι. Ψήνουμε για δέκα λεπτά με ένα τέταρτο και οι σουπιές μας με σπανάκι στη γάστρα είναι έτοιμες!
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.