Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!
1 σουπιά μεγάλη
300-400γρ. βλίτα ή άλλα χόρτα
5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι κρασί
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε και κόβουμε τη σουπιά σε μεγαλούτσικα κομμάτια. Ένα βαθύ τηγάνι ή ένα νταβά το βάζουμε στη φωτιά να κάψει. Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μας και το σκορδάκι. Βάζουμε τη σουπιά στο καυτό τηγάνι χωρίς κάτι άλλο και ανακατεύουμε. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 5-10 λεπτά να τσιγαριστεί στα ζουμάκια που θα βγάλει. Στη συνέχεια ρίχνουμε ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σε λίγο προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα σκορδάκια μας. Μόλις τσιγαριστούν και τα κρεμμυδάκια ρίχνουμε το λίγο από το κρασί μας και περιμένουμε να εξατμιστεί. Κατόπιν βάζουμε το πελτέ και ανακατεύουμε αφήνοντας κατόπιν να καψαλιστεί λίγο και ο πελτές. Σειρά έχουν τα χόρτα μας που σε λίγη ώρα θα μαλακώσουν και θα ενσωματωθούν με τα υπόλοιπα υλικά του φαγητού μας. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και μόλις πέσουν τα χόρτα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό καυτό, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για δέκα λεπτά της ώρας.
Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο