1 κιλό σουπιές
1,5 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυδωνάτες
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2/3 το ποτήρι του νερού ντομάτα ψιλοκομμένη
1/2 κουτάλια της σούπας πολτό ντομάτας
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης
Αλάτι, πιπέρι
1/2 ποτήρι του νερού κόκκινο κρασί
Καθαρίζουμε τις σουπιές και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Τσιγαρίζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και αφού τσιγαριστούν ρίχνουμε τις σουπιές για να τσιγαριστούν και αυτές. Βάζουμε μετά το κρασί που μέσα σε αυτό έχουμε διαλύσει το πολτό της ντομάτας, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, το φύλλο δάφνης το αλάτι, το πιπέρι και νερό όσο χρειάζεται. Αφήνουμε να βράσει περίπου 30-35 λεπτά και ρίχνουμε τις κυδωνάτες πατάτες για να βράσουν ακόμη άλλα 40-45 λεπτά και βάζουμε ακόμη λίγο νερό αν χρειάζεται. Το σερβίρουμε και ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!
Την συνταγή αυτή μας την έστειλε ο Νίκος Βαρλαμος, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ!