1 σουπιά
1/2 λεμόνι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Η σουπιά πρέπει να είναι απαραίτητα φρέσκια (της ημέρας). Καθαρίζουμε τη σουπιά, προσέχοντας να μην σκίσουμε το σακουλάκι με το μελάνι της, της βγάζουμε το κόκαλο, τα μάτια και το στόμα. Πλένουμε τη σουπιά και την βράζουμε σε λίγο νερό για τρία τέταρτα με μία ώρα ανάλογα με το μέγεθός της. Όταν βράσει την πιάνουμε και την κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε, ανοίγοντας το σακουλάκι, το μισό τουλάχιστον μελάνι της, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι. Όταν μαγειρευτεί το φαγητό μας το λεμόνι θα πρέπει να έχει ελαφρά γλυκιά γεύση.