Υλικά:
2 κούπες αλεύρι
4 ασπράδια αυγών
1 και 1/3 κούπας νερό (κανονική θερμοκρασία)
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε αυτά τα υλικά μαζί να γίνουν κουρκούτι. Στον σούπερ χυλό για τηγάνισμα βουτάμε τα λαχανικά μας ή τις γαρίδες, μύδια κτλ και τα βγάζουμε ανασηκώνοντάς τα με ένα πιρούνι έτσι ώστε η περίσσεια χυλού να στάζει εκτός του τηγανιού. Τα βουτάμε σε καλά ζεσταμένο λάδι και όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε και τα αλατίζουμε.
Σημείωση: Εάν θέλετε να γίνει παχύτερη η κρούστα στα τηγανιτά σας, αυξάνετε λίγο την ποσότητα του αλευριού. Εάν θέλετε να γίνουν περισσότερο τραγανά, τότε αυξάνετε την θερμοκρασία του λαδιού.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.