Υλικά:
4 κουταλιές της σούπας τραχανά Φυλακτιώτικο
4 νεροπότηρα αλατισμένο ελαφρά κρύο νερό
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ή λάδι ή βιτάμ ή σουσαμέλαιο (καλύτερα)
Σουσάμι καβουρδισμένο
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Στο κρύο νερό προσθέτουμε τον τραχανά και αφήνουμε να μουλιάσει για 30 λεπτά. Κατόπιν το σιγοβράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας διαρκώς ώσπου να πάρει μερικές βράσεις και να πηχτώσει ελαφρά. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλατοπίπερο, ανακατεύοντας καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρεται καυτός σε βαθιά πιάτα, πασπαλισμένος με μπόλικο σουσάμι καβουρδισμένο και αν θέλουμε λίγο γάλα ή τυρί φέτα τρίμμα. Όλη η γεύση είναι στο μπόλικο σουσάμι.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.