2 κιλά μύδια και κυδώνια της θάλασσας καθαρισμένα
4 ντομάτες αποφλοιωμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
Μαϊντανός
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Φέτες φρυγανισμένου ψωμιού
Ρίξτε το λάδι στο τηγάνι και τσιγαρίστε το σκόρδο μαζί με το κρεμμύδι. Προσθέστε έπειτα την ντομάτα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ύστερα από λίγα λεπτά ρίξτε τα οστρακοειδή. Αφήστε τα να βράσουν σε δυνατή φωτιά μέχρι να ανοίξουν όλα τα όστρακα. Βάλτε τις φέτες του φρυγανισμένου ψωμιού σε βαθιά πιάτα και σερβίρετε από πάνω τη σούπα.
Μια συμβουλή για τους αληθινούς πειρατές: Προσθέστε στο πιάτο λίγη καυτερή πιπεριά.
Η συνταγή αυτή περιέχεται στο βιβλίο «Το νησί του θησαυρού – φάντασμα» του Τζερόνιμο Στίλτον!