750γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα
1 φλυτζάνι ρύζι καστανό
7 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλυτζανάκι του καφέ κρασί λευκό ξηρό
2 λεμόνια ζουμερά
Πάπρικα καυτερή
Λίγο δεντρολίβανο (προαιρετικά)
Λίγο αλάτι
Βάζουμε το ρύζι μας να μουλιάσει σε νερό για μία ώρα. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κυβάκια το σκόρδο μας. Πλένουμε και κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια τα μανιτάρια. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε ελαφρά το σκόρδο. Κατόπιν προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρασί και 500ml νερό ζεστό και ανακατεύουμε. Αφήνουμε για πέντε λεπτά να αχνιστούν τα μανιτάρια μας. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, λίγο αλάτι, μπόλικη πάπρικα καυτερή και λίγο δεντρολίβανο αν θέλουμε. Συμπληρώνουμε με άλλα 1500ml νερό (ή και παραπάνω αν θέλουμε την σούπα μας πολύ αραιή), και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά ρίχνοντας που και που καμιά πενιά (ανακάτεμα) με την κουτάλα μας. Στύβουμε τα λεμόνια μας και μόλις περάσουν τα 25 λεπτά βρασμού, ρίχνουμε το χυμό τους στην σούπα μας, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό μας σκεπασμένο για 5 λεπτά ώστε να προλάβει το λεμονάκι να κάνει τα θαυμαστά του. Η μανιταρόσουπα με ρύζι καστανό είναι έτοιμη. Καλή σας όρεξη!