1 μεγάλη πατάτα
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
2 μέτρια κρεμμύδια
4-5 δόντια σκόρδο
10 κλωνάρια σέλινο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Την καρδιά ενός μαρουλιού και μερικά φύλλα
1 κούπα τραχανά χοντρό ξινό
2 κύβους ΚΝΟΡ μοσχάρι
1 κούπα ελαιόλαδο
2 κ.τ.σ. φυτίνη
1 κ.τ.σ. ντοματοπελτέ
Γιαούρτι στραγγιστό
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.τ.γλ. κουρκουμά
Ψιλοκόβεις όλα τα χορταρικά και τα βράζεις σε μπόλικο νερό. Όταν βράσουν, προσθέτεις το λάδι, την φυτίνη και τα μπαχαρικά σου (με μέτρο το αλάτι), τον πελτέ, τους κύβους μαζί και τον τραχανά. Ανακατεύεις σε μέτρια φωτιά. Δίνεις μια καλή βράση μέχρι να χυλώσει η σούπα και σερβίρεις ζεστή. Αν θέλεις στην μέση του πιάτου βάζεις μια γενναία κουταλιά στραγγιστού γιαούρτι και του δίνει μια θαυμάσια γεύση!!!
Σε περίπτωση που θέλετε να την σερβίρετε πιο “σοφιστικέ” ή σε περίπτωση που τα μικρά σας δεν τους αρέσουν τα χορταρικά, πολτοποιείται με το μπίπερ τα χορταρικά, ΚΑΙ ΜΕΤΑ προσθέτετε τον τραχανά. Η σούπα σας θα πάρει μια πολύ ωραία βελούδινη υφή και όταν την σερβίρετε, βάζετε στο κέντρο του πιάτου σας μια γενναία κουταλιά από το γιαούρτι!!! Απλά ΘΕΪΚΗ γεύση!!!