5 πράσα μεγάλα
4 – 5 πατάτες μεγάλες
4 – 5 καρότα
Σέλινο (όσο θέλετε)
2 γιαούρτια
Προαιρετικά κιμά 1/2 κιλό
Λίγο ελαιόλαδο
Κόβετε τα πράσα, τις πατάτες και τα καρότα σε τετραγωνάκια 1 – 2 εκατοστών. Κόβετε και το σέλινο σε μικρά κομμάτια. Βάζετε σε μια κατσαρόλα να βράσει πρώτα το πράσο, το καρότο και το σέλινο για δεκαπέντε λεπτά περίπου και προσθέτετε και τις πατάτες. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε και κιμά (γίνεται πιο νόστιμο) και το ελαιόλαδο. Βράζετε για μια ώρα περίπου και κατεβάζετε από την φωτιά να κρυώσει πέντε λεπτά.
Σε ένα μπωλάκι βάζετε τα δυο γιαουρτάκια και λίγο λίγο προσθέτετε ζουμάκι από την σούπα και ανακατεύετε γρήγορα να μην κόψει. Ρίχνετε το μείγμα στη σούπα και ανακατεύετε να πάει παντού.
Είναι πεντανόστιμη και κάνει καλό στα παιδιά λόγω των συστατικών της. Η κόρη μου τρελαίνεται να την τρώει που είναι μόλις 3,5 χρονών και συνήθως τα παιδιά δεν τρώνε λαχανικά.
Δοκιμάστε την θα την κάνετε συνέχεια. Αυτή την συνταγή μου την έμαθε ο μπαμπάς μου και τώρα την μοιράζομαι μαζί σας.
Καλή επιτυχία.
Ελένη.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Ελένη Γραμμενίδου, και την ευχαριστούμε πολύ.