1 1/2 κιλό πατάτες
3 πράσα
1 κρεμμύδι
2-3 κουταλιές βούτυρο μαγειρικής
2 κύβοι νοστιμιάς κότας
3 κουταλιές πηχτή κρέμα γάλακτος
Λίγο θυμάρι
Αλάτι
Πιπέρι
Από τα πράσα θα χρειαστούμε μόνο το άσπρο μέρος. Τα πλένουμε και τα ψιλοκόβουμε αυτά και το κρεμμύδι και τα τσιγαρίζουμε σε μια κατσαρόλα με το βούτυρο μαγειρικής. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε μεγάλα κομμάτια. Ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το θυμάρι και προσθέτουμε τους κύβους νοστιμιάς με 6 κούπες καυτό νερό. Αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για τρία τέταρτα της ώρας σε χαμηλή φωτιά. Κατόπιν με το μπαστούνι κοπής πολτοποιούμε καλά τη σούπα προσθέτοντας και την κρέμα γάλακτος.