1/2 κιλό μοσχάρι
1 κούπα καρότο σε κυβάκια
1 κούπα ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
1/2 κούπα ψιλοκομμένο σέλινο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2/3 κούπας κριθάρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1-2 δαφνόφυλλα
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα του σωτάρουμε το κρέας κομμένο σε κομμάτια. Μόλις αλλάξουν χρώμα από όλες τις πλευρές τους προσθέτουμε το πράσο, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλινο και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. Ρίχνουμε 7 κούπες βραστό νερό, τα δαφνόφυλλα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας αφήνοντάς την σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Στη συνέχεια ελέγχουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι ακόμη, αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα και προσθέτουμε το κριθάρι. Βράζουμε για μισή ώρα περίπου ακόμη μέχρι η σούπα μας να μαγειρευτεί. Σερβίρουμε την νόστιμη και υγιεινή σούπα μας και απολαμβάνουμε ένα θρεπτικό, ζεστό γεύμα.