1/2 κιλό φασόλια ξερά
2-3 πράσα
1 κρεμμύδι ξερό
1/4 κιλού σπανάκι
Λίγο σέλινο ή σέλερι
3 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα red kidney beans (κόκκινα φασόλια)
1 μικρή κονσέρβα καλαμποκιού ή ίδια ποσότητα κατεψυγμένου
Λίγο μαϊντανό
1 ντοματάκι κονκασέ
1 κουταλιά πελτέ
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 κύβους νοστιμιάς λαχανικών (προαιρετικά)
Από την προηγούμενη ημέρα μουλιάζουμε τα φασόλια μας σε ένα μπωλ με άφθονο νερό. Την επομένη σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και προσθέτουμε τα ξερά φασόλια μας με λίγο ελαιόλαδο και τους κύβους νοστιμιάς (προαιρετικά), και τα αφήνουμε να βράσουν μπόλικη ώρα. Ωστόσο εμείς ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας. Όταν τα ξερά φασόλια μας μισοβράσουν προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σπανάκι, το σκόρδο, τα πράσα και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Τέλος προσθέτουμε καλά στραγγισμένη την κονσέρβα με τα κόκκινα φασόλια και το καλαμπόκι, το κονκασέ και τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 10 λεπτά περίπου. Σερβίρουμε την σούπα με λαχανικά και όσπρια πασπαλίζοντάς την με τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Καλή όρεξη!