2 κούπες μανιτάρια ψιλοκομμένα
1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα λευκό κρασί
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
1 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών
2 κουταλιές αλεύρι
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές βούτυρο
Λίγο φρέσκο θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και μέσα του σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διαφανή. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια με το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια μας και να αλλάξουν χρώμα. Σβήνουμε το φαγητό μας με το κρασί και αφήνουμε να βράσει μέχρι να αρχίσει να πήζει. Σε ένα μικρό μπωλάκι βάζουμε το αλεύρι και το διαλύουμε μέσα σε μισή κούπα ζωμό. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπωλ στην κατσαρόλα μας και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι η σούπα μας να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε ανακατεύοντας και τον υπόλοιπο ζωμό. Τέλος ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και την κρέμα γάλακτος. Δοκιμάζουμε τη μανιταρόσουπα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι εάν χρειάζεται.