1/4 κιλού γαρίδες
1 μικρό κρεμμύδι ξερό
2 καρότα
2 ντομάτες ώριμες
1 σκελίδα σκόρδο
1 πράσο
1 πατάτα
Λίγο σέλινο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Βάζουμε τις γαρίδες να βράσουν μαζί με το κέλυφός τους για 5 λεπτά. Κατόπιν καθαρίζουμε τις γαρίδες, κρατάμε το εσωτερικό τους κι αφήνουμε το κέλυφος να σιγοβράσει για 20 λεπτά στο νερό. Κατόπιν αφαιρούμε και πετάμε τα κελύφη. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά μας, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες, και τα βάζουμε να βράσουν στο νερό που είχαν βράσει προηγουμένως οι γαρίδες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και όταν μαγειρευτούν τα πολτοποιούμε με το μπαστούνι κοπής. Ρίχνουμε και τις γαρίδες μας να πάρουν μία βράση και η γαριδόσουπά μας είναι έτοιμη.