1/2 κιλό αρακά κατεψυγμένο
2 πράσα
4 κρεμμυδάκια
Λίγο σέλινο ή λίγο σέλερι
1 καρότο
Ελαιόλαδο
Λίγη κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο καπνιστό σολομό
Λίγο άνηθο
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και τσιγαρίζουμε ελαφρά τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, το καρότο, και το σέλινο ψιλοκομμένα. Σε μια άλλη κατσαρόλα φροντίζουμε να έχουμε περίπου ενάμιση λίτρο νερό βραστό. Ρίχνουμε το καυτό νερό στα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον αρακά, λίγο ελαιόλαδο και τα βράζουμε όλα μαζί μέχρι να βράσουν τα λαχανικά μας. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο άνηθο. Περνάμε τη σούπα από το μπλέντερ και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε λίγες κουταλιές κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε σε πιάτα ή μπωλ βάζοντας ένα ρολό από σολομό στο κέντρο του πιάτου μας, πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο άνηθο.