1 1/2 κιλό πλατάρια κοτόπουλου
1 καρότο
1 κρεμμύδι
1 ξυλάκι κανέλα
Λίγο τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
Χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
Λίγο μαϊντανό ή φρέσκο κόλιανδρο
Κόκκινη πιπερίτσα
Αλάτι, πιπέρι
Αυτή η σούπα κοτόπουλου μαγειρεύεται από την προηγούμενη ημέρα.
Καθαρίζουμε τα πλατάρια του κοτόπουλου από τυχόν πούπουλα και τα πλένουμε καλά, καθώς επίσης το καρότο και το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 περίπου λίτρα νερό, τα πλατάρια του κοτόπουλου, το καρότο, το κρεμμύδι, το ξύσμα του λεμονιού και τον χυμό του, το τζίντζερ, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μας να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια διατηρούμε τον βρασμό σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και καπακωμένη κατσαρόλα. Μετά από μιάμιση ώρα περίπου η σούπα μας είναι έτοιμη. Σουρώνουμε την σούπα μας και αφήνουμε τον ζωμό να κρυώσει. Όταν κρυώσει τον βάζουμε σκεπασμένο στο ψυγείο. Την επόμενη μέρα αφαιρούμε όλο το λίπος που θα έχει μαζευτεί στην επιφάνεια της σούπας μας. Καθαρίζουμε τα πλατάρια από πέτσες και κόκκαλα και χρησιμοποιούμε το κρέας του κοτόπουλου για κάποιο άλλο φαγητό (κοτόπιτα, σαλάτα με κοτόπουλο ή σαλάτα μαγιονέζας κτλ)
Ζεσταίνουμε και σερβίρουμε την σούπα μας γαρνίροντάς την με λεπτές φετούλες πιπερίτσας και φυλλαράκια μαϊντανού και απολαμβάνουμε μια κοτόσουπα πολύ ελαφριά, με γεμάτη γεύση και υπέροχο άρωμα!