250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 πράσα
2 καρότα
2 πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
3-4 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
Δυόσμο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Ελάχιστο αλεύρι
Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε τον κιμά με τον δυόσμο, το ρύζι, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το κρεμμύδι. Κόβουμε σε ροδέλες τα πράσα και τα καρότα και σε τετραγωνάκια τις πατάτες. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό να βράζει. Όσο περιμένουμε πλάθουμε τα γιουβαρλάκια μας, τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε να σταθούν. Μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα λαχανικά μας, λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να κοχλάσει η σούπα μας. Προσθέτουμε ένα ένα τα γιουβαρλάκια μας και αφήνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσουν να σηκώνονται τα γιουβαρλάκια και να ακολουθούν τον κοχλασμό της σούπας μας. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σε μισή ώρα περίπου σερβίρουμε μια δυναμωτική και ελαφριά σούπα.