1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
4-5 κόκαλα μεγάλα μοσχαρίσια
4 καρότα κομμένα ροδέλες
4 πράσα ψιλοκομμένα
6 σκελίδες σκόρδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2-3 δαφνόφυλλα
1 κουταλιά σούπας δενδρολίβανο
2 κουταλιές σούπας μηλόξυδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Αποβραδίς τοποθετούμε τα κόκαλα σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 1 ώρα σε προθερμασμένο καυτό φούρνο και μετά τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα αφήνουμε μέσα όλο το βράδυ. Βράζουμε ξανά προσθέτοντας αρχικά το μοσχάρι και λίγο πριν το τέλος όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αφαιρούμε από τη σούπα μας τα κόκαλα και τη σερβίρουμε ζεστή.
Μην ξεχάσω…
Προσοχή σε καμιά περίπτωση με όλες αυτές τις συνταγές δεν παρακάμπτουμε την ιατρική επιστήμη. Όλα γίνονται αφού πρώτα συμβουλευτούμε τον κατάλληλο ιατρό.
Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο “Εύφρανας ημάς Κύριε”, του π. Παρθένιου Βεζυρέα.