2 στήθη κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
2 καρότα
3-4 κλωνάρια σέλερι
Θυμάρι
Δενδρολίβανο
Δαφνόφυλλα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
Ζωμός κοτόπουλου
1/2 μακαρόνια Νο6 σπασμένα σε κομματάκια
3-4 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι – πιπέρι
Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε ολόκληρα τα στήθη κοτόπουλου, το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, το καρότο κομμένο σε ροδέλες και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Κατόπιν προσθέτουμε το σέλινο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο και την δάφνη και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε, το κόβουμε σε μπουκιές και το ξανά προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα σπασμένα μακαρόνια και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μόλις βράσουν και τα μακαρόνια το φαγητό είναι έτοιμο. Σερβίρουμε στύβοντας λεμόνι.
Η συνταγή αυτή περιλαμβάνεται στο βιβλίο “Εύφρανας ημάς Κύριε”, του π. Παρθένιου Βεζυρέα.