Φύλλο κανταΐφι 350 γρ.
1 λίτρο γάλα παστεριωμένο
1 κιλό ζάχαρη
1/2 βιτάμ
1 αυγό
2 βανίλιες
1/2 corn flaour
3 κουταλιές ούζο
Στρώνω το κανταΐφι στο ταψί αφού το έχω ραντίσει με βούτυρο και το ψήνω να ροδίσει.
Αφού κρυώσει το σιροπιάζω (1 1/2 ποτήρια νερό + 2 ποτήρια ζάχαρη + 3 κουταλιές ούζο να βράσει 3 λεπτά και το ρίχνω σε κρύο καταΐφι όπως είναι ζεστό το σιρόπι).
Μετά βάζω την κρέμα (το λίτρο γάλα, μισό ποτήρι ζάχαρη, 1 κουταλιά βιτάμ, το corn flaour και τις 2 βανίλιες, ανακατεύω και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτω 1 αυγό χτυπημένο, μόνο τον κρόκο).
Πάνω απ’ την κρέμα, διακοσμούμε με σαντιγί, αμύγδαλα και ό,τι άλλο θέλουμε και τέλος το βάζουμε στο ψυγείο, για να δέσει.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Μαρία Ελευθεράκη και την ευχαριστούμε πολύ!