Α΄ ΜΙΓΜΑ:
400γρ σοκολάτα κουβερτούρα
400γρ βούτυρο φρέσκο
Β΄ ΜΙΓΜΑ:
300γρ αυγά
200γρ κρόκους αυγών
400γρ ζάχαρη κρυσταλλική
Γ΄ ΜΙΓΜΑ:
200γρ αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1. Τοποθετούμε τα υλικά του μίγματος Α μέσα σε μία μπασίνα και σε μπαιν μαρί ανακατεύοντας με την βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας μέχρι να λιώσουν και ομογενοποιηθούν μεταξύ τους.
2. Στη συνέχεια έχουμε τοποθετήσει και τα υλικά του μίγματος Β μέσα σε μία μπασίνα και τα χτυπάμε πολύ καλά με την βοήθεια ενός σύρματος μέχρι να σπάσουν οι κρόκοι και ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.
3. Αφού λιώσουν τα υλικά του μίγματος Α σοκολάτα – βούτυρο τα προσθέτουμε μέσα στη μπασίνα του μίγματος Β και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν μεταξύ τους.
4. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι μίγμα Γ και ανακατεύουμε πάντα με το σύρμα χειρός μέχρι την πλήρη ομογενοποίηση του όλου μίγματος Α+Β+Γ.
5. Σεμιζάρουμε με βούτυρο και ζάχαρη ατομικά μπολάκια πυρέξ μέχρι τα 3/4 του ύψους της φόρμας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 8 λεπτά.
6. Αφού ψηθούν τα βγάζουμε και τα αναποδογυρίζουμε μέσα στο πιάτο σερβίροντας τα με σάλτσα σοκολάτας ή κρέμα γάλακτος.
Εύχομαι καλή επιτυχία,
Πωλίνα
Την συνταγή αυτή μας έδωσε η τραγουδίστρια Πωλίνα την οποία και ευχαριστούμε πολύ.
Για να διαβάσετε για την τραγουδίστρια κάντε κλικ εδώ.